Tražite informaciju iz privrede – na pravom ste mjestu

Paket Tender obuhvata sve objavljene tendere, javne nabavke, dodjele ugovora, javne pozive, odluke o pokretanju, licitacije, stečajeve/likvidacije, planove nabavki i slične informacije sa područja Bosne i Hercegovine.

Cijena paketa Tender na godišnjem nivou je 400 KM + PDV.

Datum objave: 15.05.2023. 10:21

Javni poziv zajednicama etažnih vlasnika stambenih zgrada za sufinansiranje radova na energetskoj sanaciji fasada

Izvor: Glas Srpske, 15.05.2023.

REPUBLIKA SRPSKA

GRAD GRADIŠKA

 GRADONAČELNIK

Ulica Vidovdanska 1A, 78400 Gradiška, Republika Srpska

 

Broj: 02.05-372-53/23

Datum: 10.05.2023. godine

 

Na osnovu člana 88. Statuta grada Gradiška („Službeni glasnik opštine Gradiška" broj 4/17) i („Službeni glasnik grada Gradiška" broj 5/19) i Odluke o usvajanju Budžeta grada Gradiška za 2023. godinu („Službeni glasnik grada Gradiška" bro) 16/22) i Odluke o izvršenju Budžeta grada Gradiška za 2023. godinu („Službeni glasnik grada Gradiška" broj 16/22), Gradonačelnik grada Gradiška raspisuje

 

JAVNI POZIV

ZAJEDNICAMA ETAŽNIH VLASNIKA STAMBENIH ZGRADA

ZA SUFINANSIRANјE RADOVA NA ENERGETSKOJ SANACIJI FASADA

 

Cilј javnog poziva je pružanje pomoći građanima u ostvarivanju njihove zakonom utvrđene obaveze za finansiranje investicionog održavanja zgrada, čime se sprečava ili otklanja opasnost po život i zdravlјe lјudi i obezbjeđuje sigurnost korisnika zgrade i okoline, a uz gore navedeno, ostvaruje se i ušteda u potrošnji energije stambenih zgrada.

Radovi na energetskoj sanaciji fasada će se izvoditi u 2023. godini, a iz Budžeta grada Gradiška obez-bijeđeno je 100.000,00 KM. Ovim sredstvima biće finansiran dio troškova sanacije fasada na stambe-nim zgradama, i to sa učešćem iz budžeta Zajednica etažnih vlasnika stambenih zgrada u minimalnom iznosu od 50%.

 

Zajednice etažnih vlasnika (ZEV) zgrada koje žele da zajedno sa Gradom sufinansiraju troškove ener-getske sanacije fasada, treba da dostave slјedeću dokumentaciju:

(1) Prijavu (Obrazac 1), ovjerenu pečatom Zajednice etažnih vlasnika stambene zgrade, potpisanu od strane lica ovlaštenog za zastupanje Zajednice etažnih vlasnika, sa jasno definisanim predmetom prijave, kao i osnovnim podacima o zgradi (ulica, broj, mjesna zajednica, spratnost, broj stanova, ukupna bruto površina objekta, površina fasadnog omotača i dr.);

(2) Rješenje o upisu Zajednice etažnih vlasnika u registar zajednica etažnih vlasnika stambenih zgrada (ovjerena kopija);

(3) Odluku Skupštine etažnih vlasnika, potpisanu od najmanje 2/3 od ukupnog broja etažnih vlasnika, kojom se potvrđuje da su:

upoznati sa uslovima javnog poziva i saglasni da učestvuju sa minimalno 50% u finansiranju troš-kova u energetskoj sanaciji fasade svoje stambene zgrade;

upoznati sa predračunskom vrijednošću radova iz priloženog predmjera i predračuna radova urađenog i ovjerenog od strane pravnog lica ili samostalnog preduzetnika koje je registrovano za tu djelatnost; upoznati sa elementima za ugovaranje (modelom ugovora - Obrazac 2), i saglasni da će lice ovlašćeno za zastupanje Zajednice etažnih vlasnika zgrade potpisati ugovor sa Gradom Gradiška o regulisanju međusobnih odnosa vezanih za sufinansiranje troškova energetske sanacije fasade; saglasni da, po primlјenom obavještenju o izabranom izvođaču radova, naznačena sredstva uplate u cjelosti, u datom roku, isklјučivo sa računa Zajednice etažnih vlasnika zgrade na račun Grada;

(4) Dokumentaciju za energetsku sanaciju fasade koja sadrži: tehnički opis (opis objekta, lokacije, di-menzije i spratnost objekta, bruto površina objekta i fasadnog omotača, broj stanova i dr.), predmjer i predračun radova - primjerak sa cijenama, jedan (1) primjerak u analognoj formi i jedan (1) primjerak u elektronskoj verziji (Microsoft Excel format), urađen i ovjeren od strane samostalnog preduzetnika ili pravnog lica koji su registrovani za ovu vrstu djelatnosti (predmjer i predračun sa PDV-om uraditi prema priloženom modelu - Obrazac 3), slike fasade;

(5) Dokaz o starosti zgrade - godina izgradnje i legalnosti objekta (kopija građevinske dozvole ili kopija upotrebne dozvole ili neki druti validni dokument koji će poslužiti kao dokaz);

(6) Odluku o izboru ovlašćenog predstavnika Zajednice etažnih vlasnika stambene zgrade;

(7) Broj računa Zajednice etažnih vlasnika stambene zgrade;

(8) Potvrdu da je Zajednica etažnih vlasnika predala zahtjev za izvještaj o stanju duga za komunalnu naknadu članova ZEV-a za period 0.1.01.2022. - 31.12.2022. godine uz spisak članova ZEV-a. Izveštaj o stanju duga će Odjelјenje za finansije službeno dostaviti komisiji imenovanoj za ovaj javni poziv.

 

Sve potvrde, izjave i ostali dokumenti kojim se potvrđuje da će Zajednica etažnih vlasnika učestvovati sa minimalno 30% od ukupnih troškova na energetskoj sanaciji fasada na zgradi moraju biti iz 2022. godine;

 

Vrijednost radova na sanaciji fasada ne može biti manja od 10.000,00 КM;

 

Prijave za parcijalne popravke ili djelimične sanacije fasada Zajednice etažnih vlasnika neće biti prihvaćene.

 

Sanacije objekata (popravka krova, unutrašnji radovi i slično) nisu predmet ovog javnog poziva.

 

Ukoliko je u jednoj zgradi organizovano više zajednica etažnih vlasnika, zajedničku prijavu moraju podnijeti sve zajednice.

 

Odluku o izboru završne boje fasade donosi komisija sastavljena od članova nadležnih odjeljenja Gradske uprave i ovlašćenog predstavnika ZEV-a.

 

Utvrđivanje rang-liste zgrade biće vršena po kriterijumima:

 

1. Procenat sopstvenog učešća u stvarnim troškovima (minimalno 30%) - utvrđuje se na osnovu dostavljenog najvećeg procenta učešća Zajednice etažnih vlasnika na ovom javnom pozivu, i to prema sljedećoj formuli:

 

 

B1 = PSU / PSU, maksimalno x50

 

Gdje je

B1 – broj bodova

PSU - procenat sopstvenog učešća ZEV-a,

PSU, maksimalno - najveći procenat sopstvenog učešća ZEV-a, po ovom javnom pozivu.

Maksimalan broj bodova koji se može dobiti po ovom kriterijumu je 50.

 

2. Izmirenost komunalne naknade utvrđuje se na osnovu najveće izmirenosti komunalne naknade, izra-žene u procentima (%), Zajednica etažnih vlasnika koje su se prijavile na ovaj javni poziv, i to prema slјedećoj formuli:

 

B2 = PKN/KN, maksimalno x 25

 

Gdje je:

B2- broj bodova,

KN - izmirenost komunalne naknade ZEV-a izražena u procentima (%),

KN,maksimalno - najveća izmirenost komunalne naknade ZEV-a po ovom javnom pozivu izražena u procentima (%).

Maksimalan broj bodova koji se može dobiti po ovom kriterijumu je 25.

 

3. Godina izgradnje objekta - utvrđuje se na osnovu godine izgradnje (godina starosti) najstarije zgrade

koja se prijavila na ovaj javni poziv, i to prema slјedećoj formuli:

B3 = GI/ GI, maksimalno x10

 

Gdje je:

 

B3- broj bodova,

GI - godina starosti zgrade ZEV-a,

GI,maksimalno - broj godina najstarije zgrade ZEV-a po ovom javnom pozivu.

Maksimalan broj bodova koji se može dobiti po ovom kriterijumu je 10.

 

4. Lokacija objekta (1. zona - 6 bodova, 2. zona - 5 bodova, 3. zona - 4 boda 4. zona - 3 boda, 5. zona - 2 boda i 6. zona - 1 bod). U kojoj se zoni objekat nalazi može se provjeriti na MEV stranici Grada Gradiška (www.gradgradiska.com).

 

5. Urađen energetski pregled stambenog objekta - 4 boda.

 

6. Deblјina ugrađene termoizolacije:

 

B6 = DT/DT, maksimalno x5

 

Gdje je:

DT - deblјina termoizolacije ZEV-a izražena u [cm]

DT, maksimalno - najveća deblјina termoizolacije ZEV-a izražena u [cm], po ovom javnom pozivu

NAPOMENA: Vrsta materijala (termoizolacije) veće zastuplјenosti na zgradi će biti upoređivana. U slučaju jednakog broja bodova prednost će imati niža ukupna cijena ponude po t2 fasade iz priloženog predmjera i predračuna.

 

Rok za dostavlјanje prijava je 12.06.2023. do 11 časova.

Prijava i kompletna navedena dokumentacija moraju biti čvrsto uvezane, a sve stranice numerisane i parafirane od strane lica ovlaštenog za zastupanje.

 

Prijave sa dokumentacijom, na ovaj način uvezane i označene, dostaviti u zatvorenoj koverti na adresu: Goad Gradiška - Gradonačelnik - Gradska uprava -Vidovdanska 1A. 78400 Gradiška. sa naznakom ..PoiJava na 1avni poziv zajednipama etažnih vlasnika zgrada za sufinansiranje radova na energetskoj sanapiji fasada. broj 02.05-372-53/23. ZA KOMISI1U NE OTVARATI".

 

Prijava (Obrazac 1), model ugovora (Obrazac 2), kao i model po kojem treba uraditi predmjer i predračun radova (Obrazac 3), mogu se preuzeti šalteru broj 10 u zgradi Gradske uprzve Gradiška. Vidovdanska 1A, svakim radnim danom ili na zvaničnoj internet stranici Grada Gradiška u rubrici „Javni pozivi".

 

Prijave sa dokumentacijom koje su dostavlјene na prethodno navedenu adresu prije objavlјivanja ili nakon isteka Javnog poziva zajednicama etažnih vlasnika zgrada za sufinansiranje radova na energetskoj sanaciji fasada, neće biti predmet razmatranja ovog poziva.

Sva dodatna pitanja i informacije u vezi sa Javnim pozivom zajednicama etažnih vlasnika zgrada za sufinansiranje radova na energetskoj sanaciji fasada, mogu se dobiti na broj telefona 051/810-323. radnim danom od 7.00 do 15.00 časova ili putem elektronske pošte: marina.balta@gradgradiska.com

Komisija, za utvđivanje rang-liste Zajednice etažiih vlasnika, prema navedenim kriterijumima, prema kojoj će biti vršeno sufinansiranje radova na energetskoj sanaciji fasada u okviru raspoloživih sred-stava Grada za ovu namjenu, biće imenovana od strane Gradonačelnika grada Gradiška.

 

Zajednice etažnih vlasnika moći će u roku od pet (5) dana od dana prijema obavještenja o utvrđenoj rang-listi stambenih zgrada izjaviti pismenim putem prigovor Gradonačelniku grada Gradiška.

Izvođenje radova biće započeto i završeno u 2023. godini, nakon izbora izvođača, potpisivanja

ugovora o sufinansiranju i uplate sredstava (učešća Zajednice etažnih vlasnika), a prema usvojenoj rang-listi. Nepotpune i neblagovremene prijave neće biti razmatrane.

 

 

GRADONAČELNIK

 Zoran Adžić

PRIKAŽI VIŠE TEKSTA

PODIJELI: